Ga naar de inhoud

Wist je al dat je bij Rebus terecht kan voor een gesprek? We luisteren graag naar al je vragen rond seksuele oriëntatie en genderdiversiteit, bieden een luisterend oor voor je problemen, en bieden je graag ondersteuning.  

Je kan hiervoor zonder afspraak binnenspringen op woensdagnamiddag tussen 13u en 16u in Rebus, maar ook op andere momenten ben je welkom. Daarvoor vragen we je een afspraak te maken via onthaal@rebuswvl.be of telefonisch via 059/43.96.17

 

Rebus komt naar jou

Omdat het niet altijd even gemakkelijk is om een gesprek aan te vragen, of om je te verplaatsen, voorziet Rebus ook de mogelijkheid voor een onthaalgesprek in jouw regio. Hiervoor werken we samen met HuisvandeMens, waardoor we op hun locaties terecht kunnen om jou te onthalen. Zo scheppen we de mogelijkheid voor gesprekken in Brugge, Kortrijk, Roeselare, Ieper en Diksmuide. Maak hiervoor een afspraak via onthaal@rebuswvl.be of telefonisch via 059/43.96.17

 

Ook enkele van onze aangesloten verenigingen bieden je graag een warm onthaal aan:

Dit is zeker interessant wanneer je naar een van hun activiteiten wil gaan, maar nog wat drempelvrees hebt. 

placeholder

Gendercontact West-Vlaanderen

Vereniging voor transgender personen en eenieder met een gezonde interesse.

placeholder

Gender.aXept

Vereniging van en voor gendervariante personen.

placeholder

Liever Gelijk

Socio-culturele holebi-vereniging voor West-Vlaanderen.

placeholder

Go-Out!

Vereniging voor holebi’s en transgenders van 25 tem 40 jaar

Dringende hulp

Kan je ons niet snel genoeg bereiken of is de nood aan een gesprek te hoog? Weet dan dat je steeds terecht kan bij onderstaande (anonieme) hulplijnen. Want zelfs wanneer een situatie uitzichtloos lijkt, kan het opluchten om er met iemand over te praten.

placeholder

Holebifoon

Hulp- en infolijn voor iedereen die vragen heeft over seksuele oriëntatie en gender

placeholder

Zelfmoordlijn1813

Hulp- en infolijn voor iedereen die aan zelfdoding denkt, er in zijn of haar omgeving mee geconfronteerd wordt, of zelf nabestaande is.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!