Ga naar de inhoud

School uit de kast

Wil je werken aan een school waar iedereen zichzelf kan zijn? Discriminatie aanpakken? Interactief stereotypen doorbreken? Gewoon je lessen eens anders inkleden? Maar hoe begin je eraan?

Geen nood, er is een brede waaier aan materiaal voor kleuter-, lager en secundair onderwijs voorhanden. Op de website School uit de kast vind je heel wat informatie en methodieken terug. Ook kan je er vormingen aanvragen voor zowel leerlingen als leerkrachten.

 

Educatieve koffers

Voor alle leerkrachten die hun lessen wel eens anders willen inkleden, hebben we de educatieve koffers. Als leerkracht kan je aan de slag met film, campagnemateriaal, spel, literatuur,… en krijg je de kans om stereotiepe beelden te vervagen.

De educatieve koffers bevatten enkele vakgerichte methodieken om jongeren te sensibiliseren over thema’s als diversiteit en identiteit. Zowel het levensbeschouwelijke, historische, maatschappelijke, linguïstische, geografische… komt aan bod. Alle methodieken zijn kant en klaar uitgewerkt met bijhorend didactisch materiaal en een eenvoudig te gebruiken handleiding.

Onze educatieve koffers kan je gratis uitlenen in:

  • Oostende: Rebus, Torhoutsesteenweg 123
  • Brugge: HuisvandeMens, Jeruzalemstraat 51
  • Ieper: HuisvandeMens, Korte Torhoutstraat 4  
  • Kortrijk: HuisvandeMens, Overleiestraat 15A  
  • Diksmuide: HuisvandeMens, Esenweg 30

Wil je meer informatie of één van de koffers reserveren? Naam dan een kijkje op deze website.
 

GSA

Een gay-straight alliance is een groep van leerlingen en leerkrachten die ervoor zorgt dat iedereen op school zichzelf kan zijn, of je nu hetero, homo, lesbisch, bi, cis- of transgender bent. Heb je nog geen GSA op jouw school, maar wil je er een? Zoek dan enkele enthousiastelingen en volg het 5-stappenplan! Go go rainbow!

Inspiratie nodig? Neem dan hier een kijkje!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!