IDAHOT 2019: een geslaagde editie

Geschreven door Marian Coppieters op

in de Categorie: Default

IDAHOT 2019: een geslaagde editie

IDAHOT of de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie was dit jaar alweer een geslaagde editie. De regenboogvlag werd gehesen in alle gemeentes en steden in onze provincie. In Oostende gebeurde dat onder het oog van Rebus voorzitter Andries Vienne samen met schepen Silke Beirens en met kandidaat Mr. Gay Belgium Aaron Hanssens. 

 

Naast het hijsen van de vlag zorgde Rebus ook dit jaar voor een sensibiliserende actie. Op meer dan 50 plekken doorheen heel West-Vlaanderen kon je onze rainbowmessageboards terugvinden waar je tal van positieve, liefdevolle, diverse, hoopvolle, plezante en unieke boodschappen op kwijt kon. Rebus trok met deze borden ook op straat in Oostende en Brugge. 

 

Dit was allemaal mogelijk dankzij onze samenwerking met Unia, die voor het derde jaar op rij mee in onze Love Is All campagne stapte en dankzij de gemeente Avelgem en steden Blankenberge, Brugge, Ieper, Kortrijk, Menen, Oostende, Oudenburg,  Roeselare en Wervik die allen deel uitmaken van ons regenboognetwerk. Maar onze grootste dank gaat natuurlijk uit naar onze fantastische vrijwilligers die er dit jaar een geslaagde editie van maakten. (TJ)