Ga naar de inhoud

Rekeningnummer: BE18738018715665


Wil je onze werking steunen maar heb je geen tijd om zelf aan de slag te gaan als vrijwilliger? Dan kan je steeds een gift doen om onze werking te versterken. Want giften zijn onmisbaar voor het werk van Rebus, en daarmee ook voor holebi’s en transgenders.

Bovendien geven giften van minimaal 40 euro op jaarbasis recht op een belastingvermindering. Wij sturen je hiervoor een fiscaal attest.

Wil je graag maandelijks je steentje bijdragen? Word donateur en stort per maand of per jaar 10 euro, 25 euro, 50 euro of een bedrag naar keuze!
 

Duolegaat

Misschien denk je er wel aan om bij jouw overlijden iets na te laten voor het goede doel. Weet dat dit ook kan aan Rebus West-Vlaams Regenbooghuis vzw.

Een mooi meegenomen fiscale constructie is die van het duo-legaat, dat helemaal legaal is en zelfs de overige erfgenamen kan bevoordelen. Deze formule is vooral bestemd voor personen zonder kinderen: voor hen is het des te belangrijker een testament op te stellen.

Bij een duolegaat splitst u één legaat in twee. De ene helft van uw vermogen is dan voor uw erfgenamen (bijvoorbeeld neven en nichten), en de andere helft gaat naar onze vzw. Wij betalen hierbij niet alleen onze eigen successierechten maar ook deze van de erfgenamen. Zo houden uw erfgenamen meer over (bij het geval van neven en nichten is dit bijvoorbeeld 50% terwijl dit anders maar 35% is).

Als u vragen hebt, aarzel niet om ons te contacteren. Uw eigen notaris is trouwens goed op de hoogte van het duolegaat. Meer info vind je ook op www.giften-legaten.be.
 

Schenk eens een boek!

Heb je thuis boeken, DVD’s, CD’s, informatieve brochures of andere media liggen die je graag een nieuwe thuis wil geven? Misschien kunnen we ze wel een plekje geven in de bibliotheek van ons Regenbooghuis! Laat ons zeker iets weten via info@rebuswvl.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!